mediaImage mediaImage mediaImage mediaImage mediaImage mediaImage

Kommunhus, Bjuv

Skissförslag för till- och ombyggnation.

Bjuvs kommunhus är en otroligt vacker byggnad utvändigt sett men föråldrad och förfallen invändigt. Kommunen önskade en till- och ombyggnation av tillgänglighetsanpassad entré / reception, café / matsal och konferensrum samt fullständig invändig renovering.

Konceptet bygger vidare på husets rektangulära och rigida linjer och former. Gångstråken förstärks genom material- och kulörval och ytorna som ”blir över” skapar nya vilo- och mötesplatser. Varm valnöt ersätter de befintliga laserade träpartierna och kall klinker i neutrala färger framhäver träet. Det hela binds samman av vackra ljudabsorbenter med oändliga inredningsmöjligheter i de matchande kulörerna svart, vit och champagne

Projektbenämning

Bjuvs kommunhus

Kvartersbeteckning, Org

Bjuvstorp 6:177, Bjuv

Beställare

Bjuvs kommun

Typ av projekt

Skissförslag för till- och ombyggnation

Omfattning

1500 m²

År

2013

Typ av uppdrag

Arkitektur


Skriv ut

A-konsult • Florettgatan 29B • 254 67 Helsingborg • www.akonsult.se • Tel: 042-16 34 10 • Bankgiro:473-9694 • Org.Nr:556070-9395